+36 30 279 9599 Hívjon minket bizalommal
info@randob.hu Küldjön emailt
Miskolc, Besenyői út 26-28 Itt talál minket

Szellőztető rendszer, avagy kellemes belső klíma, egészséges élettér…

Egy ablaknyitás nem tartozik a legenergiatakarékosabb megoldások közé. Télen kiengedjük vele a meleget, mintha a lakás helyett az utcát fűtenénk, nyáron beengedjük a meleget. A szellőztető rendszerek hővisszanyeréssel oldják meg ezt a problémát: a beépített hőcserélő a távozó meleg levegőből elvonja az energiát, amivel felmelegíti a hideg, friss levegőt.

A beépített hőcserélő a benti levegő hőenergiájának akár 94%-át is visszanyeri.

Így működik a szellőztető rendszer…

Az elhasznált levegőt egy ventilátor eltávolítja a helyiségből. A külső levegőt a légbevezető a szellőztetőbe vezeti. A szellőztető berendezés a beáramló friss levegőt megszűri, és a kidobott levegővel felmelegíti. A friss levegő huzat- és zajmentesen áramlik be a helyiségbe, és ott eloszlik.

A beltéri levegő sok esetben olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek megkeserítik a tiszta levegőre vágyók és az allergiában szenvedők életét:

1. Pollenek: nem is gondolnánk, mennyi pollen kerülhet a lakásba akár egy szellőztetéssel, akár a ruhánkon keresztül!
2. Pára: ha a levegőnek túl nagy a páratartalma, az hatással van az egészségünkre is. A páradús levegőben a poratkák könnyebben szaporodnak, ezért az ilyen környezet kedvez a házipor-allergia kialakulásának is.
3. Penész: allergiás tünetek, légúti betegségek, ízületi panaszok, asztma, emésztőrendszeri problémák – mindre hatással van az egészségre veszélyes penészgomba, mely a tökéletesen záródó nyílászáróknak köszönhetően könnyebben kialakul.
4. Illékony vegyi anyagok: oldószerek, ragasztók, lakkok. Egyes anyagok nehezen lebomló vegyületeket tartalmaznak, amelyek felhasználás után hosszan a levegőben maradnak, és veszélyeztetik az egészséget.

Szellőztetni mindenki tud?

Az ablakokat kitárni valóban nem túl bonyolult feladat. Legalábbis első hallásra. Mert az, aki városban él, az kétszer is meggondolja, hogy megéri-e csúcsforgalomban ablakot nyitni. Ha ráadásul allergiában szenved, akkor még inkább.

A benti levegő elhasznált, a kinti szennyezett: hogyan lesz tiszta levegő a lakásban?

A lehetetlennek tűnő feladatot csak egy szellőztető rendszer képes megoldani. A hővisszanyerős szellőztető rendszerrel biztos lehetsz abban, hogy egész nap friss és tiszta levegő lesz a lakótérben. Mivel a kinti levegő szűrőrendszeren keresztül érkezik a lakásba, nem kell attól tartanod, hogy szmog, pollen, egészségkárosító vegyi anyagok kerülnek az otthonodba.

3 ok, amiért megéri már ma szellőztető rendszert beszerelni

1. Megoldás a friss és tiszta levegőre:

A finomport, virágport, pollent kiszűrő opcionális finomszűrő biztosítja a kinti levegő tökéletes megszűrését. A berendezésnek köszönhetően a külső káros anyagok kint maradnak, a belsőket pedig elvezeti.
A széndioxid-tartalom maximum 1000 ppm alatt marad.
Segít elkerülni a penészesedést azzal, hogy megakadályozza a túlságosan nagy páratartalom kialakulását.

2. Energiatakarékosság:

A hővisszanyeréssel akár 50%-os energiamegtakarítás is megvalósítható. Mit jelent ez a gyakorlatban?
• alacsonyabb fűtési költségeket
• kisebb teljesítményű fűtőberendezést és hőleadókat.

3. Kényelem:

Nincs konyhaszag, dohányfüst, nedves levegő. Otthonodban friss, tiszta levegő vesz körül, amelynek egészségre gyakorolt hatása pótolhatatlan. Nyugodtabban fogsz aludni, segíti a koncentrációs képességet, csökkenti a stresszt.
A berendezés kezelése gyerekjáték.

Magánháztartás vagy kereskedelmi terület?

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek teljesítményét az egyedi igényekhez igazítjuk. A lehetőségek skálája az óránként 50 köbméterestől a nagy teljesítményű, óránként 14000 köbméteres megoldásokig terjed.

Kellemes belső klíma, egészséges élettér

A hővisszanyerős szellőztető készülék karbantartása egyszerű: elegendő a beépített porszűrők rendszeres tisztítása, cseréje. A beüzemelés után évi rendszerességgel karbantartjuk, és szükség esetén tisztítjuk a szellőztető rendszert.